cinelux + Podporte nás
+ Podporte nás < Archív
Program TV LUX - 25. decembra

Program TV LUX - 25. decembra

Pre nás kresťanov sú Vianoce výnimočným obdobím, ktoré slávi narodenie Ježiša Krista, nášho Spasiteľa. Tieto sviatky sú pre nás symbolom Božieho lásku k ľudstvu, pretože podľa našej viery Boh poslal svojho Syna na svet, aby priniesol svetlo, lásku a nádej. Vianoce pre nás znamenajú čas radosti, pokoja a lásky, kedy sa spomína Boží dar nám v podobe malého dieťaťa v jasliach. Naše tradície spojené s Vianocami zahŕňajú bohoslužby, modlitby, rozsvietenie adventných sviečok a spoločné rodinné oslavy. Vianoce sú pre nás príležitosťou na hlboké zamyslenie sa nad Božím darom života a poslaniem milovať a služiť druhým, čo je esenciou našej kresťanskej viery.

8:00 Svätá liturgia z Prešova

Priamy prenos z Katedrály sv. Jána Krstiteľa.

10:00 Svätá omša z Košíc

Priamy prenos z Diecéznej svätyne Božieho milosrdenstva.

12:00 Urbi et Orbi

Priamy prenos z Vatikánu. Svätý Otec František na poludnie z okna vatikánskeho pápežského apartmánu sa prihovorí k zástupu rímskych občanov a pútnikov na Námestí svätého Petra a požehná ich i celý svet.

13:00 Večer z nádvoria

Repríza 27. 12. 21:35

Špeciálne sviatočné vydanie relácie ponúka krásne vianočné skladby kresťanského východu i západu a rozhovory so zaujímavými osobnosťami o tom, ako prežívajú sviatky. 

17:30 Príbeh Márie z Nazareta

Repríza 28. 12. 13:20

Máriina existencia je historicky dokázaná. V evanjeliách sa o nej síce veľa nehovorí, zmienky o nej však nachádzame i v Koráne či v apokryfných textoch a zdrojom informácií je aj tradícia. Fakty o Márii, ktoré nám v dokumente ponúknu mnohé historické výskumy, nie sú pre našu vieru nevyhnutné, určite však bude veľmi zaujímavé vydať sa spolu s vedcami a profesormi na toto dobrodružné pátranie.

20:40 Darček k Vianociam

Repríza 26. 12. 16:45

Vianočný čas v dome Barnettovcov je plný medziľudských konfliktov. George, Denise, Allen a Celia čelia ťažkostiam, ktoré sa na Štedrý večer pokúšajú vyriešiť odpustením a zmierením.

(Publikované dňa: 21.12.2023)

Tipy z E-SHOPU

Reklamní partneri
Radio Lumen Radio Vaticana ACN TKKBS Slovo Plus CineLux