cinelux + Podporte nás
+ Podporte nás < Archív
Vianoce s TV LUX - Štedrý deň

Vianoce s TV LUX - Štedrý deň

Sledovanie náboženských vysielaní cez Vianoce prináša hlboký duchovný rozmer do sviatočného obdobia. Pre mnohých je to spôsob, ako si pripomenúť význam narodenia Ježiša Krista a prežiť slávnostné bohoslužby a liturgie.

 

Tieto programy nielen posilňujú vieru, ale tiež budujú rodinné tradície spojené s modlitbami, piesňami a posolstvami lásky a pokoja. Pre niektorých je sledovanie náboženských vysielaní prostredníctvom obrazovky príležitosťou nájsť inšpiráciu a spoločenstvo v duchovnej komunite, predovšetkým v dobe, keď hľadáme pokoj a nádej.

 

Výber z nášho programu na Štedrý deň:

10:00 Svätá omša

Aj v čase predvianočného zhonu je dôležité si nájsť čas pre stretnutie s Pánom. Priamy prenos svätej omše s otcom Jánom Holubčíkom vysielame z televíznej kaplnky.

13:00 Medzi riadkami

Max Lucado je celosvetovo známy spisovateľ duchovnej literatúry. Jeho kniha Láska hodná dávania sa stala bestsellerom takmer okamžite. Vo vianočnom období preto vznikla obdobná špeciálna verzia Láska hodná dávania na Vianoce. V najnovšej časti Medzi riadkami si túto skvelú knihu priblížime.

16:10 Viera, nádej, láska

Vdovec Jimmy sa snaží prekonať pracovné problémy a vychovávať svoje dve dcéry. Aby získali peniaze na obnocu tanečného štúdia, prihlásia sa do tanečnej súťaže.

18:00 Klasfolk - Deň preslávny

Po dvoch rokoch vám prinášame ďalší vianočný koncert skupiny Klasfolk. Prijmite hudobné pozvanie na strávenie rodinných chvíľ pri vianočných piesňach.

19:30 Slávnostná svätá omša

Priamy prenos tradičnej vianočnej svätej omše so Svätým Otcom z Vatikánu.

21:30 Život je krásny

repríza 25. 12. 15:25

 

George Bailey vedie malú rodinnú banku. Na Štedrý deň z nej zmizne veľká suma peňazí. V zúfalstve sa rozhodne spáchať samovraždu, stane sa však niečo mimoriadne.

Nikto nie je na svete zbytočný. Klasický vianočný príbeh režiséra Franka Capry s Jamesom Stewartom v hlavnej úlohe. Ak existuje naozaj klasický vianočný filmový príbeh, tak je to určite Caprov Život je krásny, ktorý mal svoju premiéru na Vianoce roku 1946. Na začiatku príbehu počujeme modlitby za muža menom George Bailey (James Stewart), ktorý chce v predvečer Štedrého dňa z vlastnej vôle ukončiť život. Pretože sa za neho modlí mnoho ľudí, nebeské sily ich vypočujú a chystajú sa na Zem vyslať svojho zástupcu Clarenca, ktorý sa, aby mohol pomôcť, musí zoznámiť s celým Georgeovým životom.

24:00 Svätá omša v noci Narodenia Pána 

Priamy prenos polnočnej svätej omše zo Sanktuária Božieho milosrdenstva v Smižanoch.

 

(Publikované dňa: 19.12.2023)

Tipy z E-SHOPU

Reklamní partneri
Radio Lumen Radio Vaticana ACN TKKBS Slovo Plus CineLux